Aldfaerforum
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij
30 nov 2018
Een nieuwe Aldfaer RC-versie is beschikbaar
Lees meer...
  • Pagina:
  • 1
  • 2

Onderwerp: Fout melding bij openen stamboom

Fout melding bij openen stamboom 07 okt 2018 16:58 #24945

  • Hans Seebregts
  • Hans Seebregts's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • W10, Firefox, Bonus
  • Berichten: 11
  • Ontvangen bedankjes 0
Heb stamboom normaal via menu afgesloten. Probeer stamboom opnieuw te openen en krijg foutmelding zie bijlage.

Hoe dit op te lossen?

m.vr.gr.
Hans Seebregts
Bijlagen:

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Fout melding bij openen stamboom 07 okt 2018 17:28 #24947

  • Ruud de Ruiter
  • Ruud de Ruiter's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 3148
  • Ontvangen bedankjes 622
Hans
Bijlage is onleesbaar. Wat is de tekst van de melding?
Of stuur alleen het kleine venster en niet het gehele scherm

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Groetjes, Ruud de Ruiter, CH-1982 Euseigne - Avatar: Saint-Maximin, Metz-FR, ontwerp Jean Cocteau

Fout melding bij openen stamboom 07 okt 2018 18:05 #24950

  • Hans Seebregts
  • Hans Seebregts's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • W10, Firefox, Bonus
  • Berichten: 11
  • Ontvangen bedankjes 0
Heb jij een programma waarbij ik uitsnede kan makenvan een scherm?

m.vr.gr.

Hans
Bijlagen:

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Fout melding bij openen stamboom 07 okt 2018 18:16 #24951

  • Hans Seebregts
  • Hans Seebregts's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • W10, Firefox, Bonus
  • Berichten: 11
  • Ontvangen bedankjes 0
Hierbij de tekst van de foutmelding:
De stamboom van niet worden geopend. Dat kan één van de volgende oorzaken hebben:
1. Het stamboombestand is beschadigd of,
2. Er is te weinig vrije ruimte op de schijf beschikbaar of,
3. Er mag niet naar schijf geschreven worden.
4. De padnaam van één of met uitgepakte bestanden is te lang.

Volgens mij gaat het hier om punt 1.
Hans

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Fout melding bij openen stamboom 07 okt 2018 20:49 #24955

  • Ruud de Ruiter
  • Ruud de Ruiter's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 3148
  • Ontvangen bedankjes 622
Uitsnede.
Standaard functie in Windows : Alt+Prtscrn kopieert het actieve venster en niet het gehele scherm
Verder een uitsnede (knipsel) zit standaard in W10 en daarmede kan je delen van een venster oppikken
Ik denk eerder punt 4. heb je regelmatig een veiligheidskopie geopend ?

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Groetjes, Ruud de Ruiter, CH-1982 Euseigne - Avatar: Saint-Maximin, Metz-FR, ontwerp Jean Cocteau
Last Edit: door Ruud de Ruiter.

Fout melding bij openen stamboom 07 okt 2018 21:29 #24957

  • Hans Seebregts
  • Hans Seebregts's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • W10, Firefox, Bonus
  • Berichten: 11
  • Ontvangen bedankjes 0
Nee, alleen toen ik mijn laatste database niet geopened kreeg. Tussen de oorspronkelijke database en de laatste alx zit een veschil van 500 personen.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Fout melding bij openen stamboom 09 okt 2018 14:12 #24987

  • Hans Seebregts
  • Hans Seebregts's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • W10, Firefox, Bonus
  • Berichten: 11
  • Ontvangen bedankjes 0
Hierbij scherm afdrukken van path gegevens van de diverse gegevensHeb cfg bestnad weggegooid en opnieuw stamboom te openen, dit aktie geeft deze fout melding.

m.vr.gr.
Hans
Bijlagen:

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Fout melding bij openen stamboom 09 okt 2018 15:56 #24990

  • Ruud de Ruiter
  • Ruud de Ruiter's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 3148
  • Ontvangen bedankjes 622
Hans,
*.cfg bestand weggegooid. Dus je werkt met versie 6.2 of eerder want versie 7.0 heeft geen Aldfaer.cfg meer.

Maar wat mij meer zorgen maakt is dat het er op lijkt, gezien het pad van de v-kopie, dat je stamboombestand(en) in ...\OneDrive\Stambomen\ staan. Als dat inderdaad het geval is, verklaart dit waarom het bestand beschadigd is. De Aldfaer stamboombestanden mogen niet in OneDrive, iCloud en dergelijke geplaatst worden.

Verder, het aantal veiligheidskopiën staat veel te laag. Maak daar iets als 25 van want 3 keer kan gemakkelijk binnen één dag "verbruikt" worden

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Groetjes, Ruud de Ruiter, CH-1982 Euseigne - Avatar: Saint-Maximin, Metz-FR, ontwerp Jean Cocteau

Fout melding bij openen stamboom 09 okt 2018 16:35 #24994

  • Hans Seebregts
  • Hans Seebregts's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • W10, Firefox, Bonus
  • Berichten: 11
  • Ontvangen bedankjes 0
Hallo Ruud,
Nee ik werk al een tijdje met 7.0

Ik zal het aantal veiligheidskopiën wijzigen in 25.
Maar dat lost het probleem nog niet direct op denk ik.

Hoe werkt het principe van veiligheidskopie?

groeten Hans
Bijlagen:

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Last Edit: door Hans Seebregts.

Fout melding bij openen stamboom 09 okt 2018 17:17 #24996

  • JayCee
  • JayCee's Profielfoto
  • Offline
  • W7, Firefox , Aldfaer 7.0, Bonus
  • Berichten: 1931
  • Ontvangen bedankjes 495

Hans Seebregts schreef : Heb jij een programma waarbij ik uitsnede kan makenvan een scherm?

. Zie eens bij de FAQ's onder teb Index.

Maak een duidelijk leesbaar knipsel van de bijlage uit het laatst (bericht #24994) waarop de bestandsnamen goed en volledig leesbaar zijn. Blijkbaar heeft u twee stambomen met dezelfde naam (??)

Zoals Ruud vermeld is het stamboombestand mogelijk beschadigd, hetgeen de oorzaak kan zijn van de foutmelding.
Tracht de laatst aangemaakte veiligheidskopie of de andere stamboom (v.7.0) in te lezen. Indien u geen versie 7.0 veiligheidskopie hebt zal Aldfaer de versie 6.2 VK converteren.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Mvg,
Last Edit: door JayCee.

Fout melding bij openen stamboom 09 okt 2018 17:21 #24997

  • Ruud de Ruiter
  • Ruud de Ruiter's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 3148
  • Ontvangen bedankjes 622
Jammer dat de linker kolon niet helemaal zichtbaar is want ik kan niet zien of de 2 seebrechts bestanden een verschillende naam hebben
Verder. een map Stambomen in C:\ is niet aan te raden.
Beter is in C:\Users\uw pcnaam\Documents\Aldfaer\Stambomen
en indien mogelijk de v-kopie op een extern medium of zoals hieronder aangegeven

Een v-kopie is een zip versie van een *.aldf bestand en dat *.alx bestand (en materiaal) mogen wel in OneDrive, iCloud etc.

Ik stel voor via Teamviewer een kijkje te doen om te bekijken of het bestand met 32015 personen bruikbaar is of dat er een recente v-kopie aanwezig is.
Neem daaqrtoe direct contact op (klik op mijn naam voor e-mail adres

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Groetjes, Ruud de Ruiter, CH-1982 Euseigne - Avatar: Saint-Maximin, Metz-FR, ontwerp Jean Cocteau
Last Edit: door Ruud de Ruiter.

Fout melding bij openen stamboom 09 okt 2018 17:26 #24998

  • JayCee
  • JayCee's Profielfoto
  • Offline
  • W7, Firefox , Aldfaer 7.0, Bonus
  • Berichten: 1931
  • Ontvangen bedankjes 495
Aanvullend:
U heeft afgeweken van de aanbevolen standaardinstallatie voor de submappen Zie hier hoe een standaardinstallatie er uitziet.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Mvg,
  • Pagina:
  • 1
  • 2
Tijd voor maken pagina: 0.049 seconden
Gemaakt door Kunena