Aldfaerforum
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij
30 nov 2018
Een nieuwe Aldfaer RC-versie is beschikbaar
Lees meer...
  • Pagina:
  • 1

Onderwerp: Kan plots geen kinderen toevoegen

Kan plots geen kinderen toevoegen 11 okt 2018 12:48 #25015

  • Foktje
  • Foktje's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 3
  • Ontvangen bedankjes 0
Hallo, opeens, sinds vandaag kan ik in de nieuwste aldfaer geen kinderen invoeren, hij geeft dan de melding, er is al een biologische moeder aanwezig of er is al een biologische vader aanwezig. Het maakt niet uit of ik daar een zoon of dochter in wil voeren.... Wat te doen?

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Kan plots geen kinderen toevoegen 11 okt 2018 13:19 #25017

  • JayCee
  • JayCee's Profielfoto
  • Afwezig
  • W7, Firefox , Aldfaer 7.0, Bonus
  • Berichten: 1933
  • Ontvangen bedankjes 496
Dat betekent dat het betreffende kind reeds aan een andere ouder is gekoppeld.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Mvg,

Kan plots geen kinderen toevoegen 11 okt 2018 14:00 #25018

  • Foktje
  • Foktje's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 3
  • Ontvangen bedankjes 0
Helaas, was het dat maar, nee, het zijn totaal nieuwe personen!
Ik kan gewoon geen kinderen invoeren! Ik krijg na het invullen van de gegevens, als ik op ok klik, de melding dat er al een biologische vader of moeder aanwezig is, het klopt gewoon niet!

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Kan plots geen kinderen toevoegen 11 okt 2018 14:12 #25020

  • Han Kortekaas
  • Han Kortekaas's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 3734
  • Ontvangen bedankjes 942
Kunt u een Bestandscontrole draaien -> fouten data base? Kijk eens uit naar een melding dat er geen unieke code bij een record is.
U gebruikt geen OneDrive of een andere Cloud.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Han

Kan plots geen kinderen toevoegen 11 okt 2018 14:15 #25022

  • Foktje
  • Foktje's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 3
  • Ontvangen bedankjes 0
Ook al gedaan, niets van dat al....

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Kan plots geen kinderen toevoegen 11 okt 2018 14:28 #25023

  • Han Kortekaas
  • Han Kortekaas's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 3734
  • Ontvangen bedankjes 942
Ik ken 1 andere remedie: ga naar Bestand -> Exporteren gedcom ; zorg dat bij instellingen alles staat aangevinkt; noem het export bestand bv 'test' en laat wegschrijven op de standaard locatie.
Vervolgens klik je Bestand -> gedcom importeren NIET IN HUIDIG BESTAND!! en maak een nieuw stamboombestand.
Hoogstwaarschijnlijk tijdens de invoer krijg je een foutmelding 'geen unieke code" o.i.d. Gewoon OK en doorgaan. Daarna krijg je een nieuwe database. Probeer nu eens weer een kind in te voeren. Als je dan de standaard vraag krijgt 'ook bij de partner koppelen' dan lijkt het weer goed te zijn. Test dat nog een paar keer en als dat , ook na herstart goed blijft, dan kun je het test bestand weer opslaan onder je eigen stamboomnaam.
Zorg op dit moment dat het aantal veiligheidskopiën op 100 staat.

Als het klopt wat ik zeg dan zou ik graag een VK van het foute bestand voor nader onderzoek willen krijgen via mijn mail; klik op mijn naam voor het mailadres.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Han

Kan plots geen kinderen toevoegen 17 okt 2018 17:49 #25120

  • Wandelaarster
  • Wandelaarster's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 2
  • Ontvangen bedankjes 0
Ik ervaar hetzelfde probleem en inderdaad hij koppelt het niet aan beide ouders. Maar aan 1 van de 2 ouders, en er staat biologische moeder aanwezig je ziet dan tussen de 2 haakjes (0) staan ipv 1. Ik krijg dit met geen mogelijkheid gekoppeld. Ook valt het mij op dat je normaal standaard als je een kind /zoon / dochter in voert al standaard de achternaam. Nu pakt hij dit dus ook niet.
Na het advies van Han Kortekaas blijf ik het probleem houden met kinderen invoeren :(
Ook met de methode van exporteren Gedcom. geen verbetering.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Last Edit: door Wandelaarster.

Kan plots geen kinderen toevoegen 17 okt 2018 18:35 #25121

  • Wandelaarster
  • Wandelaarster's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 2
  • Ontvangen bedankjes 0
Inmiddels opgelost door het juiste geslacht van de ouders aan te klikken Man/Vrouw en daarna opnieuw de kinderen weer in gevoerd. Ik had bij Gerrit aangegeven dat hij vrouw was en tja... dan komen er problemen van

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

  • Pagina:
  • 1
Tijd voor maken pagina: 0.039 seconden
Gemaakt door Kunena