Aldfaerforum
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij
  • Pagina:
  • 1
  • 2

Onderwerp: Kan stamboom niet openen (ook de VK-en niet)

Kan stamboom niet openen (ook de VK-en niet) 25 jan 2019 22:57 #27229

  • imre van der Lubbe
  • imre van der Lubbe's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 1
  • Ontvangen bedankjes 0
Hallo,

mijn schoonvader krijgt zeer regelmatig deze melding: "Bij het openen van de stamboom is de volgende fout opgetreden: Bestand C:\stamboom\_0xADFAE350_\_kp.alf is niet aanwezig. Aldfaer probeert deze fout te herstellen."
vervolgens:
"Aldfaer heeft de fout helaas niet kunnen herstellen. Verwijder de verborgen map "C:\stamboom\_0xADFAE350_" en open de stamboom dan opnieuw, of zet een recente veiligheidskopie terug."

VK-en worden ook niet meer geopend. een handmatig gemaakte kopie van een week geleden wel.

Het is mogelijk om met TV mee te kijken. ik heb de bestanden van mijn schoonvader op mijn werkplek staan.

ik hoop dat er een oplossing is. soortgelijke issues gemeld op dit forum over dit onderwerp werkte niet, helaas.....

Groet

Imre
Discussie gesloten.

Kan stamboom niet openen (ook de VK-en niet) 26 jan 2019 00:04 #27230

  • JayCee
  • JayCee's Profielfoto
  • Offline
  • W7, Firefox , Aldfaer 7.0, Bonus
  • Berichten: 2340
  • Ontvangen bedankjes 574
Imre,
Klik op mijn naam in of gele omslag in de linker kolom voor mijn e-mailadres en stuur mij een bericht voor een TV-sessie.
Mvg,
Discussie gesloten.

Kan stamboom niet openen (ook de VK-en niet) 27 jan 2019 10:03 #27274

  • Betty
  • Betty's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 3
  • Ontvangen bedankjes 0
Ik heb hetzelfde probleem, helaas eens in de zoveel weken. Kan hier de oplossing gegeven worden?
Discussie gesloten.

Kan stamboom niet openen (ook de VK-en niet) 27 jan 2019 10:23 #27275

  • Evert
  • Evert's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 370
  • Ontvangen bedankjes 85
Mogelijk staat in dit bericht van Ruud de oplossing:
Onderwerp: MOGELIJKE OORZAAK beschadiging stamboombestand
#27231 van 26 jan. 2019

Anders wel om het in de toekomst te voorkomen.
Last Edit: door Evert.
Discussie gesloten.

Kan stamboom niet openen (ook de VK-en niet) 27 jan 2019 11:16 #27279

  • Han Kortekaas
  • Han Kortekaas's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 4165
  • Ontvangen bedankjes 1019

Betty schreef : Ik heb hetzelfde probleem, helaas eens in de zoveel weken. Kan hier de oplossing gegeven worden?

En gebruikt u dan iedere keer wel hetzelfde bestand of zet u een Vk terug?
Draait u wel eens Stamboom -> Controleer gegevens om te zoeken naar fouten in de data base?

U mag ook het bestand naar mij voor onderzoek sturen. Klik op mijn naam aan de linkerzijde voor het emailadres
Han

Discussie gesloten.

Kan stamboom niet openen (ook de VK-en niet) 27 jan 2019 13:51 #27282

  • Klaske de Boer
  • Klaske de Boer's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 4
  • Ontvangen bedankjes 0
Beste,

Helaas, zojuist loop ik tegen hetzelfde probleem aan.

mvg
Klaske
Discussie gesloten.

Kan stamboom niet openen (ook de VK-en niet) 27 jan 2019 16:20 #27285

  • Ruud de Ruiter
  • Ruud de Ruiter's Profielfoto
  • Afwezig
  • Berichten: 3481
  • Ontvangen bedankjes 676
Klaske
wat is de extacte melding die u krijgt?
Groetjes, Ruud de Ruiter, CH-1982 Euseigne - Avatar: Saint-Maximin, Metz-FR, ontwerp Jean Cocteau
Discussie gesloten.

Kan stamboom niet openen (ook de VK-en niet) 27 jan 2019 16:35 #27287

  • Klaske de Boer
  • Klaske de Boer's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 4
  • Ontvangen bedankjes 0
Eerst krijg ik de melding dat er een fout is opgetreden, zie bijgaande foto's, en als ik vervolgens op ok druk geeft Aldfaer aan de fout niet te kunnen herstellen. Verwijder de verborgen map of zet een recente veiligheidskopie terug. Beide opties zijn niet mogelijk. Het bestand kan ik niet vinden en de de VK kan niet teruggezet worden.
Bijlagen:
Discussie gesloten.

Kan stamboom niet openen (ook de VK-en niet) 27 jan 2019 17:03 #27289

  • Han Kortekaas
  • Han Kortekaas's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 4165
  • Ontvangen bedankjes 1019
Klaske, u kunt het bestand naar mij sturen. Klik op mijn naam voor het emailadres.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Klaske de Boer
Han

Discussie gesloten.

Kan stamboom niet openen (ook de VK-en niet) 27 jan 2019 17:36 #27295

  • JayCee
  • JayCee's Profielfoto
  • Offline
  • W7, Firefox , Aldfaer 7.0, Bonus
  • Berichten: 2340
  • Ontvangen bedankjes 574
Klaske,
Ter zijde:
i.p.v. een foto te nemen van uw scherm kunt u een schermafdruk maken lees dit bericht uit de rubriek Veel gestelde vragen(FAQ's) op dit forum, of door gebruik te maken van het knipprogramma van Windows.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Klaske de Boer
Mvg,
Last Edit: door JayCee.
Discussie gesloten.

Kan stamboom niet openen (ook de VK-en niet) 27 jan 2019 18:16 #27298

  • Klaske de Boer
  • Klaske de Boer's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 4
  • Ontvangen bedankjes 0
Opgelost met het herstelde bestand. Heel veel dank, en als nieuweling gelijk weer wat geleerd. @JayCee
mvg
Klaske
Discussie gesloten.

Kan stamboom niet openen (ook de VK-en niet) 27 jan 2019 23:46 #27303

  • Mart Toet
  • Mart Toet's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 2
  • Ontvangen bedankjes 0
Ik heb hetzelfde probleem en krijg dezelfde meldingen als Klaske hier beschreven heeft. Kennelijk is het stamboombestand beschadigd. Ik zou het bijzonder op prijs stellen als een deskundige van Aldfaer eens meekijkt wat er aan de hand is en of het bestand reparabel is. Ik hoop dat een uwer daartioe bereid is. Ik gebruik Aldfaer al heel lang en altijd zonder problemen, maar ineens is het mis! Ik werk met Windows 10. Ik hoor graag.
Discussie gesloten.
  • Pagina:
  • 1
  • 2
Tijd voor maken pagina: 0.178 seconden
Gemaakt door Kunena