Aldfaerforum
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij
  • Pagina:
  • 1

Onderwerp: Plaatsnaam Duitsland in Denemarken vervangen

Plaatsnaam Duitsland in Denemarken vervangen 08 feb 2019 15:33 #27519

  • Trix Koning
  • Trix Koning's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 6
  • Ontvangen bedankjes 0
Een voorvader van mijn man komt van het eiland Oland wat tegenwoordig bij de Waddeneilanden van Duitsland hoort. Nu ben ik er net achter gekomen dat dat pas sinds 1864 is en dat het voorheen bij Denemarken heeft gehoord. Nu heb ik overal als plaatsnaam Oland, Holstein, Duitsland ingevuld en dat moet dus gewijzigd worden in Oland, Holstein, Denemarken. Het zijn een heleboel records met elk diverse malen Duitsland erin. Ik heb gezocht en gevonden dat ik het allemaal tegelijk via stamboom - onderhoud zou moeten kunnen wijzigen maar als ik het probeer dan krijg ik dat er een fout is opgetreden. Ik zal waarschijnlijk iets fout doen want het lukt me niet. De tip was van 2014 dus misschien is er iets veranderd? Ik weet het niet meer. Ik hoop dat iemand me hier mee kan helpen.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Plaatsnaam Duitsland in Denemarken vervangen 08 feb 2019 17:04 #27520

  • Ruud de Ruiter
  • Ruud de Ruiter's Profielfoto
  • Afwezig
  • Berichten: 3481
  • Ontvangen bedankjes 676
Trix,
Doe Menu > Stamboom > Onderhoud > Plaatsnaam en kiest de bedreffende plaats. Dubbelklik en wijzig de uitdrukking
Dat moet normaal gesproken werken.
Maar... dat betekent dan wel dat ook vermeldingen van na 1864 gewijzigd worden.

Als dan een foutmelding komt, wat is die dan precies ?
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Trix Koning

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Groetjes, Ruud de Ruiter, CH-1982 Euseigne - Avatar: Saint-Maximin, Metz-FR, ontwerp Jean Cocteau
Last Edit: door Ruud de Ruiter.

Plaatsnaam Duitsland in Denemarken vervangen 08 feb 2019 18:31 #27523

  • Trix Koning
  • Trix Koning's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 6
  • Ontvangen bedankjes 0
Hallo Ruud,

Allereerst dank voor je snelle reactie. Ik heb het weer geprobeerd. Er staat dan in het tekstvlak Oland, Holstein, Duitsland en dat probeer ik dan te veranderen in Oland, Holstein, Denemarken. Dan gaat hij wat doen en dan 2 tellen later geeft hij aan: Er is een fout geconstateerd bij het aanpassen van de tekst. Probeer het nogmaals.Als ik dat wegklik dan komt er een kleine pop-up tevoorschijn waar op staat: Bestanden aanpassen en daar is een balkje te zien met een klein beetje groen en de rest blijft wit.

Dat gebeurde er. Ik heb het daarna nog een paar maal gedaan en uiteindelijk is het me dus toch gelukt. Heel hartelijk dank. voor de hulp. Dat alles van na 1864 dan ook gewijzigd zou worden is geen probleem want daar gaat de stamboom al verder in Nederland. Dat gaat misschien maar om 1 of 2 personen en die filter ik er later wel weer uit. Probleem opgelost. Nogmaals mijn dank.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Plaatsnaam Duitsland in Denemarken vervangen 08 feb 2019 18:34 #27525

  • Han Kortekaas
  • Han Kortekaas's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 4165
  • Ontvangen bedankjes 1019
Trix,
aanbeveling is om Stamboom -> Bestandscontrole en -reparatie te draaien.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Trix Koning

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Han

Plaatsnaam Duitsland in Denemarken vervangen 08 feb 2019 18:45 #27527

  • Trix Koning
  • Trix Koning's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 6
  • Ontvangen bedankjes 0
Hallo Han,

Het probleem is al opgelost gelukkig maar iig hartelijk dank voor het meedenken.

Groet, Trix

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Plaatsnaam Duitsland in Denemarken vervangen 08 feb 2019 19:33 #27528

  • Han Kortekaas
  • Han Kortekaas's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 4165
  • Ontvangen bedankjes 1019
Ik bedoel ondanks het advies toch doen.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Han

Plaatsnaam Duitsland in Denemarken vervangen 08 feb 2019 22:15 #27534

  • Trix Koning
  • Trix Koning's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 6
  • Ontvangen bedankjes 0
Hallo Han,

Ik heb je advies opgevolgd maar en toen gaf hij aan dat hij een MyHeritage bestand niet kon vinden. Ik moest de stamboom afsluiten en opnieuw openen. Afsluiten ging maar openen lukt niet meer helaas. Als ik hem wil openen dan geeft hij deze foutmelding:

Aldfaer heeft de fout helaas niet kunnen herstellen.
Verwijder de verborgen map "C:\Users\trixk\Dropbox\Aldfaer stamboom\Stambomen\_0xADFAE350_Stamboom" en open de stamboom dan opnieuw, of zet een recente veiligheidskopie terug.

Als ik vanuit Aldfaer een veiligheidskopie wil openen dan vind hij ze niet maar als ik ga zoeken op mijn pc dan vind ik de bestanden wel. Ik kan nu helemaal niets meer helaas. Ik hoop dat het opgelost kan worden.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Plaatsnaam Duitsland in Denemarken vervangen 08 feb 2019 23:08 #27535

  • JayCee
  • JayCee's Profielfoto
  • Offline
  • W7, Firefox , Aldfaer 7.0, Bonus
  • Berichten: 2340
  • Ontvangen bedankjes 574
Ik ben Han niet, maar een bijzonder slecht idee om bestanden via Dropbox of een andere cloud service af te regelen. Stambomen raken corrupt.
Het volgende kunt u ondertussen proberen:
Met gesloten Aldfaer, verplaats uw stambomen naar C:\Users\trixk\Documents\Aldfaer\stambomen en de veiligheidskopieën naar C:\Users\trixk\Documents\Aldfaer\veiligheidskopieën. Open vervolgens de stamboom of veiligheidskopie in Aldfaer.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Trix Koning

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Mvg,
Last Edit: door JayCee.

Plaatsnaam Duitsland in Denemarken vervangen 09 feb 2019 09:07 #27538

  • Han Kortekaas
  • Han Kortekaas's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 4165
  • Ontvangen bedankjes 1019
U kunt het corrupte bestand naar mij sturen; klik op mijn naam voor het emailadres.

Volg intussen ook het advies van JayCee op om Aldfaer uit DropBox te helen. Dat is misschien lastig omdat u de hele map Documents gesynchroniseerd heeft; de map Aldfaer moet u uitvinken.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Trix Koning

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Han

Plaatsnaam Duitsland in Denemarken vervangen 09 feb 2019 12:30 #27540

  • Trix Koning
  • Trix Koning's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 6
  • Ontvangen bedankjes 0
Hallo JayCee,

Ik heb jullie advies opgevolgd en de boel uit dropbox gehaald en op de aangegeven plaats gezet. Daarvandaan de stamboom openen lukt ook niet alleen een oude reservekopie. Het nieuwste bestand ik heb opgestuurd naar Han.

Iig heel hartelijk dank voor het meedenken en de geboden hulp.

Groet, Trix

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Plaatsnaam Duitsland in Denemarken vervangen 09 feb 2019 12:31 #27541

  • Trix Koning
  • Trix Koning's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 6
  • Ontvangen bedankjes 0
Beste Han,

Ik heb het bestand naar je toe gestuurd. Alvast hartelijk dank voor de moeite,

Groet, Trix

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Plaatsnaam Duitsland in Denemarken vervangen 09 feb 2019 19:15 #27550

  • Han Kortekaas
  • Han Kortekaas's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 4165
  • Ontvangen bedankjes 1019
Is gerepareerd terug.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Trix Koning

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Han

  • Pagina:
  • 1
Tijd voor maken pagina: 0.044 seconden
Gemaakt door Kunena