Aldfaerforum
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij
  • Pagina:
  • 1
  • 2

Onderwerp: Aldfaer 7.0 en Windows 10 home

Aldfaer 7.0 en Windows 10 home 17 feb 2019 20:03 #27700

  • Werner Stuer
  • Werner Stuer's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 11
  • Ontvangen bedankjes 0
Ik gebruik al jaren Aldfaer en ben er zeer tevreden over.
Na mijn aankoop van een nieuwe computer met Windows 10 home erop onmiddellijk Aldfaer geïnstalleerd.
Nu heb ik enkele rare dingen voor:
- Als ik in de adresbalk voor het land België intyp veranderd hij dit automatisch naar BelgiË. (had dit in het verleden met de vorige versie ook soms, Boom veranderde hij naar BoOm)
- Indien ik een persoon wil verwijderen doet de computer er ongeveer de volle 5 minuten over om deze te verwijderen.
Voor de rest werkt alles blijkbaar normaal, iemand een idee?

Werner

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Aldfaer 7.0 en Windows 10 home 17 feb 2019 20:14 #27703

  • JayCee
  • JayCee's Profielfoto
  • Offline
  • W7, Firefox , Aldfaer 7.0, Bonus
  • Berichten: 2286
  • Ontvangen bedankjes 558
Bekijk deze aanbeveling en vergelijk met uw installatie.
Heeft u veel grote groepen, hetgeen de oorzaak kan zijn voor de vertraging?
Foutieve schrijfwijzen kan via stamboom onderhoud corrigeren.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Mvg,
Last Edit: door JayCee.

Aldfaer 7.0 en Windows 10 home 22 feb 2019 14:37 #27787

  • Werner Stuer
  • Werner Stuer's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 11
  • Ontvangen bedankjes 0
Heb de aanbeveling gevolgd en een volledige nieuwe installatie gedaan, zelfde probleem.
Ik typ juist België in maar het programma past het elke keer aan.
Indien ik de menu onderhoud veld aanklik wordt mijn aldfaer balk grijs, wat normaal is, maar ik krijg geen nieuw venster. Nergens te vinden.
Als ik dan kijk onder menu venster staat het zogezegd wel open.
Ja ik heb veel en grote groepen, kan dit kwaad? Ik had dit bij mijn vorige installatie onder XP nooit last van.
Ik denk dat aldfaer 7 niet goed werkt onder windows 10, nog iemand problemen mee?

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Aldfaer 7.0 en Windows 10 home 22 feb 2019 14:56 #27788

  • JayCee
  • JayCee's Profielfoto
  • Offline
  • W7, Firefox , Aldfaer 7.0, Bonus
  • Berichten: 2286
  • Ontvangen bedankjes 558

Werner Stuer schreef : Indien ik de menu onderhoud veld aanklik wordt mijn aldfaer balk grijs, wat normaal is, maar ik krijg geen nieuw venster. Nergens te vinden. Als ik dan kijk onder menu venster staat het zogezegd wel open.

Heeft u op de knop 'tekst wijzigen geklikt'? Heeft u in de menu venster op het venster geklikt?

Ja ik heb veel en grote groepen, kan dit kwaad? Ik had dit bij mijn vorige installatie onder XP nooit last van.

Het kan geen kwaad, maar het aantal groepen bepaalt wel mee de verwerkingstijd.

Ik denk dat aldfaer 7 niet goed werkt onder windows 10

Aldfaer werkt wel goed onder Window 10. Misschien is de aanpassing van Windows XP naar Windows 10 voor de gebruiker een struikelblok. Het raadplegen van de help maakt het gebruik ook eenvoudiger.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Mvg,
Last Edit: door JayCee.

Aldfaer 7.0 en Windows 10 home 22 feb 2019 15:13 #27789

  • Meije van Slageren
  • Meije van Slageren's Profielfoto
  • Offline
  • 7.0 + bonus, W10 NL, Edge
  • Berichten: 706
  • Ontvangen bedankjes 183
Werner,
Een nieuwe installatie helpt niet voor het probleem op te lossen. Het probleem bevind zich in de stamboom.
Om dit op te lossen ga naar Menu Stamboom->Onderhoud->Land... Ik neem aan dar BegigiË in gevuld is in het veld Land.
En vul daarin BelgiË in dan zal indien deze tekst voorkomt deze tekst donker gekleurd worden weergegeven. Indien nu op zoeken wordt geklikt worden de personen getoond die deze tekst bezitten.
Klik nu op de derde icoon van links (tool tip Tekst wijzigen)
In onderstaand venster pas je de tekst aan en klik op OK.
Vanaf nu moet je bij een nieuwe invoer voor België dit op de gebruikelijke manier kunnen invoeren.
Voor BoOm geld hetzelfde maar je moet wel weten in welk veld dit is ingevuld.
Om daar achter te komen zou je kunnen zoeken Met Tonen->Zoeken...
Alle gegevens
Minimaal één tekst
Bevat
BoOm

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meije van Slageren

Aldfaer 7.0 en Windows 10 home 22 feb 2019 15:30 #27790

  • Han Kortekaas
  • Han Kortekaas's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 4088
  • Ontvangen bedankjes 1009
En nog een vraag waar Aldfaer geïnstalleerd is, hopelijk niet in C:\program files, wat bij XP nog wel mocht.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Han

Aldfaer 7.0 en Windows 10 home 22 feb 2019 16:24 #27792

  • Werner Stuer
  • Werner Stuer's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 11
  • Ontvangen bedankjes 0

Heeft u op de knop 'tekst wijzigen geklikt'? Heeft u in de menu venster op het venster geklikt?

Om dit op te lossen ga naar Menu Stamboom->Onderhoud->Land...

Ik krijg geen venster zichtbaar en kan dus ook geen aanpassingen doen.

Het kan geen kwaad, maar het aantal groepen bepaalt wel mee de verwerkingstijd.

Het aantal groepen is niet gewijzigd, bij XP draaide het vanzelf, bij 10 moet ik wachten, enkel als ik een persoon verwijder, zelfs al zit die niet in een groep.

Misschien is de aanpassing van Windows XP naar Windows 10 voor de gebruiker een struikelblok.

Dat lijkt me het probleem verschuiven, dit is echt niet het probleem hoor.

Ik probeer een vorige versie te installeren, ben benieuwd.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Aldfaer 7.0 en Windows 10 home 22 feb 2019 16:41 #27793

  • Werner Stuer
  • Werner Stuer's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 11
  • Ontvangen bedankjes 0
Vorige versie gaat dus niet meer van zodra je aanpassingen in 7 hebt gedaan, had ik moeten weten. :cheer:

Terug versie 7 erop, en kijk, nu krijg ik wel het venster. ???
Van zodra ik BelgiË probeer aan te passen naar België krijg ik een leeg veld.
Van zodra ik dan in het land België invul krijg ik niets meer te zien.
Ik weet dat de uitleg moeilijk is, denk dat ik het zo laat.

Het verwijderen van een persoon geeft hetzelfde probleem, de cursor draait enkele minuten.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Aldfaer 7.0 en Windows 10 home 22 feb 2019 16:58 #27794

  • Han Kortekaas
  • Han Kortekaas's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 4088
  • Ontvangen bedankjes 1009
Ik herhaal mijn vraag; is Aldfaer geïnstalleerd in c:\program files???

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Han

Aldfaer 7.0 en Windows 10 home 22 feb 2019 18:07 #27799

  • Werner Stuer
  • Werner Stuer's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 11
  • Ontvangen bedankjes 0

Han Kortekaas schreef : Ik herhaal mijn vraag; is Aldfaer geïnstalleerd in c:\program files???


Sorry, nee. In C:\Aldfaer

Ik vermoed dat het wachten bij een verwijdert persoon iets te maken heeft met de SSD die in de computer zit.
Misschien moet ik eens proberen te installeren op de gewone harddisk.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Aldfaer 7.0 en Windows 10 home 22 feb 2019 18:29 #27800

  • Evert
  • Evert's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 364
  • Ontvangen bedankjes 82
Werner,

In welk vakje vul je België in ?
Ga eens in dat vakje staan en ga dan naar Stamboom/onderhoud/huidige veld.
Op deze wijze zou het aan te passen moeten zijn.

En een SSD kan volgens mij niet de oorzaak zijn.

Evert.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Aldfaer 7.0 en Windows 10 home 22 feb 2019 18:39 #27801

  • Han Kortekaas
  • Han Kortekaas's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 4088
  • Ontvangen bedankjes 1009
In aanvulling; het aantal Groepen heeft wel degelijk invloed op het mutatieproces in versie 7.0 Ergo, als het kan verwijder dan de groepen.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Han

  • Pagina:
  • 1
  • 2
Tijd voor maken pagina: 0.049 seconden
Gemaakt door Kunena