Aldfaerforum
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij
  • Pagina:
  • 1
  • 2
  • 3

Onderwerp: Aldfaer 7.1 installeren mislukt

Aldfaer 7.1 installeren mislukt 13 mrt 2019 20:11 #28319

  • JayCee
  • JayCee's Profielfoto
  • Offline
  • W7, Firefox , Aldfaer 7.0, Bonus
  • Berichten: 2285
  • Ontvangen bedankjes 558
Ik heb het vermoeden dat uw mappen en bestanden afwijken van de standaardinstallatie. Hoe een standaardinstallatie eruit ziet kunt u lezen in de Help > Documentatie met zoekterm 'installatie'. Pas uw installatie desnoods aan en tracht dan de stamboom te openen.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Mvg,
Last Edit: door JayCee.

Aldfaer 7.1 installeren mislukt 14 mrt 2019 11:34 #28337

  • Thirza
  • Thirza's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 20
  • Ontvangen bedankjes 0
Dank voor de tip. Bestanden en mappen staan in gesteld volgens instructie. Kan iemand mij uitleggen wat ik moet doen om een veiligheidskopie of stamboom van een oude versie in 7.1 te kunnen openen?

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Aldfaer 7.1 installeren mislukt 14 mrt 2019 12:07 #28339

  • Meije van Slageren
  • Meije van Slageren's Profielfoto
  • Offline
  • 7.0 + bonus, W10 NL, Edge
  • Berichten: 706
  • Ontvangen bedankjes 183
Thirza,
Je kunt een overzicht verkrijgen van alle *.aldf en *.alx bestanden op de PC waar die zich bevinden.
Kies daarvoor Menu Bestand->Zoek Aldfaer bestanden...
kies Zoek
En er zal een lijst worden getoond van Alle *.aldf en *.alx bestanden en waar deze zich bevinden.
Om een goed overzicht te verkrijgen dien je wel de klommen te verbreden zodat in de kolom de teksten goed te lezen zijn.
Kies uit de lijst een *.aldf bestand dit is het stamboombestand die indien je daarop klikt door Aldfaer zal worden gebruikt. Met *.alx wordt een nieuwe stamboom aangemaakt met de gegevens van het alx bestand.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meije van Slageren

Aldfaer 7.1 installeren mislukt 14 mrt 2019 12:38 #28343

  • Thirza
  • Thirza's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 20
  • Ontvangen bedankjes 0
Dag Meije, dank voor de tip. Dit is het resultaat. Volgens mij staan de stambomen en veiligheidskopiëen in de juiste mappen, dus ik begrijp niet wat er mis gaat.

Groeten, Thirza

Bijlagen:

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Last Edit: door Thirza.

Aldfaer 7.1 installeren mislukt 14 mrt 2019 13:12 #28344

  • Meije van Slageren
  • Meije van Slageren's Profielfoto
  • Offline
  • 7.0 + bonus, W10 NL, Edge
  • Berichten: 706
  • Ontvangen bedankjes 183
Dag Thiza,
De Stamboom- en veiligheid bestanden staan niet in de juiste map.
Waar ze nu staan is c:\Aldfaer en daar mogen alleen de programma bestanden staan.
Ga naar Menu Extra->Instellingen...
Bestand daar moet onder de kop Standaard Rapporten
Rapport uitvoer
C:\Users\eigennaam\Documents\Aldfaer\Rapportuitvoer\
en onder Eigen sjablonen en Invoegtoepassingen
C:\Users\eigenaam\Documents\Aldfaer\Invoegtoepassingen\
Als dit het geval is dan zijn onder de map
C:\Users\eigenaam\Documents\Aldfaer\
ook de mappen Stambomen en Veiligheidskopieën aanwezig
Verplaats de *.aldf bestanden uit c:\Aldfaer naar de map C:\Users\eigenaam\Documents\Aldfaer\Stambomen
en de *.alx naar C:\Users\eigenaam\Documents\Aldfaer\Veiligheidskopieën
Na opstarten van Aldfaer open dan via Stamboom open... en navigeer naar de map C:\Users\eigenaam\Documents\Aldfaer\Stambomen

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meije van Slageren

Aldfaer 7.1 installeren mislukt 14 mrt 2019 14:11 #28346

  • Thirza
  • Thirza's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 20
  • Ontvangen bedankjes 0
Het is me eindelijk gelukt. Eerst heb ik het programma en de bestaande map C:/Aldfaer verwijderd, vervolgens versie 7.1 opnieuw geïnstalleerd en nu werkt alles weer.

Zeer veel dank voor jullie hulp, waarbij ik toch wil opmerken dat het me vreemd voorkomt dat het blijkbaar nodig was om firewall en virusbescherming volledig te moeten uitschakelen. Ik heb een normale pc met Windows 10 en standaardinstelling en nog nooit zoiets meegemaakt om een programma te installeren. Mij dunkt dat ik niet de enige ben die tegen dit probleem aanloopt.

Hartelijke groeten,
Thirza

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

  • Pagina:
  • 1
  • 2
  • 3
Tijd voor maken pagina: 0.094 seconden
Gemaakt door Kunena