Aldfaerforum
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij
30 nov 2018
Een nieuwe Aldfaer RC-versie is beschikbaar
Lees meer...
  • Pagina:
  • 1
  • 2
  • 3

Onderwerp: Rapport maken in aldfaer lukt niet.

Rapport maken in aldfaer lukt niet. 01 nov 2018 14:21 #25507

  • Peter HEEMSKERK
  • Peter HEEMSKERK's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 4
  • Ontvangen bedankjes 0
Het lukt niet een rapport te maken. Als ik aanklik tonen, rapport, kan ik bijvoorbeeld wel een kwartierstaat oproepen, die wordt ook gegenereerd, maar verschijnt niet op het scherm. Linksonder staat in een vakje tonen in heel lichtgrijs, en dat s ook niet aanklikbaar. Hoe krijg ik dat wel aanklikbaar?

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Rapport maken in aldfaer lukt niet. 01 nov 2018 14:52 #25508

  • JayCee
  • JayCee's Profielfoto
  • Offline
  • W7, Firefox , Aldfaer 7.0, Bonus
  • Berichten: 2038
  • Ontvangen bedankjes 512
Heeft u de browser Internet Explorer op de pc? Zo ja, ga naar Extra instellingen > Rapporten > IE compatibiliteits-modus en stel de juiste IE in. Indien de modus wordt gewijzigd moet Aldfaer gesloten worden en opnieuw opstarten.
Mogelijk is het rapportvenster geminimaliseerd of verscholen achter het hoofdvenster. Klik dan op de toets F9. Dit zal een venster openen waarin alle momenteel open vensters van Aldfaer getoond worden

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Mvg,
Last Edit: door JayCee.

Rapport maken in aldfaer lukt niet. 01 nov 2018 16:14 #25509

  • Peter HEEMSKERK
  • Peter HEEMSKERK's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 4
  • Ontvangen bedankjes 0
Mijn pc staat op mozilla firefox ingesteld. Kan dat problemen geven?

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Rapport maken in aldfaer lukt niet. 01 nov 2018 16:51 #25510

  • Meije van Slageren
  • Meije van Slageren's Profielfoto
  • Offline
  • 7.0 + bonus, W10 NL, Edge
  • Berichten: 661
  • Ontvangen bedankjes 174
Peter,
Het kan zijn dat het rapport wel is gemaakt maar zich achter het hoofdvenster zich bevindt.
Klik eens op het Menu item Venster
Daar wordt dan de openstaande vensters getoond.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meije van Slageren

Rapport maken in aldfaer lukt niet. 01 nov 2018 17:10 #25511

  • Peter HEEMSKERK
  • Peter HEEMSKERK's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 4
  • Ontvangen bedankjes 0
Van de wal in de sloot geraakt: omdat ik wilde proberen of mijn desktop computer ( windows 7) wel rapporten zou kunnen produceren heb ik op die desktop ook aldfaer geinstalleerd. Toen ik vervolgens met een stick de gegevens van de laptop ( windows vista) wilde overbrengen naar de desktop kreeg ik de gegevens niet te zien, en op de laptop zijn ze nu ook weg. Hoe krijg ik de bestanden ingelezen in een adfaer programma? Ik hoop niet dat mijn hele databank nu is verdwenen?

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Rapport maken in aldfaer lukt niet. 01 nov 2018 17:34 #25512

  • JayCee
  • JayCee's Profielfoto
  • Offline
  • W7, Firefox , Aldfaer 7.0, Bonus
  • Berichten: 2038
  • Ontvangen bedankjes 512
Aldfer werkt zonder problemen op Windows 7 maar niet op Vista. Steek de stick in de laptop, ga naar menu Bestand > Zoek Aldfaerbestanden en vink stambomen en veiligheidskopieën aan tezamen met alle schijven. Het resultaat zal u alle beschikbare bestanden op de stick en laptop weergeven.

Indien u verder wil werken op de laptop - Vista - moet Aldfaer v. 6.2 teruggeplaatst worden. Tijdesn de conversie heeft Aldfaer een veilgheidskopie gemaakt met naam uwtsamboom - voor conversie vs 7.alx. Lees dit bestand oopnieuw in.
Verkiest u te werken op de dekstop - W7 - maak een kopie van hetzelfde bestand; uwtsamboom - voor conversie vs 7.alx, en lees het in W7 in.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Mvg,
Last Edit: door JayCee.

Rapport maken in aldfaer lukt niet. 01 nov 2018 19:01 #25513

  • Peter HEEMSKERK
  • Peter HEEMSKERK's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 4
  • Ontvangen bedankjes 0
Dank, het is gelukt de laptop weer in het gareel te krijgen met 6.2

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Rapport maken in aldfaer lukt niet. 21 nov 2018 11:10 #25805

  • Wim Verheggen
  • Wim Verheggen's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 11
  • Ontvangen bedankjes 0
Ik heb hetzelfde probleem als hiervoor beschreven.
Ik gebruik Windows 10 en Google Chrome
Wat kan dan het probleem zijn?

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Rapport maken in aldfaer lukt niet. 21 nov 2018 11:54 #25808

  • JayCee
  • JayCee's Profielfoto
  • Offline
  • W7, Firefox , Aldfaer 7.0, Bonus
  • Berichten: 2038
  • Ontvangen bedankjes 512
Ga eens na of de Extra > Instellingen > Rapporten > Bestanden overenstemmen met deze in bijlage, indien u een standaardinstallatie hebt uitgveoerd. Let vooral op de koppeltekens.
Bijlagen:

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Mvg,
Last Edit: door JayCee.

Rapport maken in aldfaer lukt niet. 21 nov 2018 12:51 #25810

  • Wim Verheggen
  • Wim Verheggen's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 11
  • Ontvangen bedankjes 0
Mij is niet duidelijk wat u bedoelt. Waarmee moeten de instellingen overeenstemmen?

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Rapport maken in aldfaer lukt niet. 21 nov 2018 12:52 #25811

  • Wim Verheggen
  • Wim Verheggen's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 11
  • Ontvangen bedankjes 0
Sorry. Niet goed gekeken.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Rapport maken in aldfaer lukt niet. 21 nov 2018 12:55 #25812

  • Wim Verheggen
  • Wim Verheggen's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 11
  • Ontvangen bedankjes 0
Ja dus. Zie mijn bijlage

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

  • Pagina:
  • 1
  • 2
  • 3
Tijd voor maken pagina: 0.062 seconden
Gemaakt door Kunena