Problemen iz Windows Administrator – Beheerrechten

Lees meer
22 feb 2017 12:02 - 22 feb 2017 18:14 #15968 door Han Kortekaas
Doorgaans zal Windows geïnstalleerd zijn met slechts één Gebruiker; als Aldfaer geïnstalleerd wordt, dan zal Aldfaer automatisch alle Beheerrechten verkrijgen. Ergo, problemen met beheerrechten komen niet voor.

Anders is het met hen die bewust als Administrator inloggen om extra programma’s te installeren. Als daarbij vergeten wordt om de Gebruikers ook Beheerrecht te geven om Aldfaer voor hen te starten en lees- en schrijfrechten toe te kennen, dan zullen er problemen ontstaan.

Een eenvoudige oplossing;
1.Klik met de rechtermuis op de snelkoppeling van Aldfaer in de taakbalk of op het bureaublad; in dit geval als voorbeeld via de taakbalk
2.Klik met de rechtermuis op het Aldfaer icoontje
3.Kies ‘Als Administrator uitvoeren’
4.Let op dat als Aldfaer door de Administrator versleept wordt naar een andere locatie, bv een partitie D:\ dat er problemen ontstaan omdat het Object ‘C:\Aldfaer.exe’ niet meer de juiste Beheerrechten heeft.
5.Let op dat als Aldfaer op meerdere locaties is geïnstalleerd dat per locatie dit herhaald moet worden.
6.Dit is een éénmalige handeling; indien geen succes volg dan methode twee.

Een tweede methode is bij het voorgaande voorbeeld punt drie te klikken op Eigenschappen en de juiste rechten toe te kennen;

1.Log in als Administrator en volg de bovenstaande punten.
2.Ga naar de Tab Beveiliging waar in het volgende beeld te zien is dat voor het object C:\Aldfaer\Aldfaer.exe er naast de Administrator slechts één Gebruiker is, in dit geval zijn deze identiek. Bij meerdere gebruikers zullen deze gelijst worden met hun gebruikersnaam.


3.Selecteer de Gebruiker bij wie de Beheerrechten aangepast moeten worden.
4.Klik op Bewerken en vink de machtigingen aan onder Toestaan die toegekend mogen worden (meestal Volledig beheer) en klik op OK.
5.Let op dat als Aldfaer op meerdere locaties staat dit per locatie moet gebeuren.
6.Omdat iedere Gebruiker een eigen Windows omgeving heeft (Bureaublad) is per Gebruiker een snelkoppeling naar Aldfaer nodig en niet te vergeten de Aldfaer Extra -> Instellingen en Stamboom -> Eigenschappen na te lopen.

Indien dit niet de oplossing biedt dan zal de Windows uitgebreide tekst over Beheerrechten geraadpleegd moeten worden.
Laatst bewerkt 22 feb 2017 18:14 door Webmaster.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Schrievers

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Gemaakt door Kunena