Aldfaerforum
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij
  • Pagina:
  • 1

Onderwerp: Rapport genereren loopt vast

Rapport genereren loopt vast 04 dec 2019 22:16 #31298

  • Bert Steen
  • Bert Steen's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 4
  • Ontvangen bedankjes 0
Onlangs nieuwe laptop aangeschaft en hierop laatste versie Aldfaer geïnstalleerd. Bestanden overgeheveld op nieuwe laptop. Bonus rapporten probleemloos geïnstalleerd. Probleem is nu rapporten genereren. Deze lopen vast, groene balk vult zich wel maar er gebeurd verder niets. Aantal personen is uiterst beperkt en slechts 3 generaties. Merkwaardige is dat na installatie van bonus rapporten ik wel een rapport kon draaien. Na aanpassing van familiebestand loopt het echter nu vast. Wat gaat er / doe ik fout?

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Rapport genereren loopt vast 04 dec 2019 23:37 #31300

  • JayCee
  • JayCee's Profielfoto
  • Offline
  • W7, Aldfaer 7.2, Bonus, Firefox, Opera
  • Berichten: 2577
  • Ontvangen bedankjes 645
Houd de toets Ctrl in bij starten van het rapport. Het verloop van het rapport is zichtbaar in het detailvenster. Maak hiervan een knipsel wanneer het verloop is gestopt en stuur het op in bijlage.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Mvg,

Rapport genereren loopt vast 05 dec 2019 21:35 #31319

  • Bert Steen
  • Bert Steen's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 4
  • Ontvangen bedankjes 0
Zie bijlage. En alvast erg bedankt voor de adviezen!
Bijlagen:

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Rapport genereren loopt vast 05 dec 2019 22:36 #31322

  • JayCee
  • JayCee's Profielfoto
  • Offline
  • W7, Aldfaer 7.2, Bonus, Firefox, Opera
  • Berichten: 2577
  • Ontvangen bedankjes 645
Lager in het detailvenster moet nog bijkomende info staan.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Mvg,

Rapport genereren loopt vast 05 dec 2019 22:52 #31324

  • Paul Kallenberg
  • Paul Kallenberg's Profielfoto
  • Offline
  • Aldfaer-team
  • Aldfaer-team
  • Berichten: 770
  • Ontvangen bedankjes 211
Bert,

Mogelijk is er sprake van Kwartierlussen. Start het Bonusrapport -> Uitzoeken -> Gegevenscontrole. Vink aan: Verander het rapport, is nu ... en klik op OK. Kies in het volgende menu Kwartierlussen (4e van onder) en klik op OK. Als er kwartierlussen zijn worden deze nu gevonden.

Paul

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Rapport genereren loopt vast 06 dec 2019 08:53 #31327

  • Han Kortekaas
  • Han Kortekaas's Profielfoto
  • Offline
  • Administrateur
  • Administrateur
  • Berichten: 4420
  • Ontvangen bedankjes 1099
Tevens een vraag waarom Aldfaer op D:\ is geïnstalleerd. Kan toch gewoon op C:\ ?

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Han

Rapport genereren loopt vast 06 dec 2019 09:08 #31328

  • Webmaster
  • Webmaster's Profielfoto
  • Offline
  • Administrateur
  • Administrateur
  • Berichten: 78
  • Ontvangen bedankjes 8
Bert Steen; kunt u uw email via de Tab Profiel aanpassen? U heeft zich geabonneerd op dit onderwerp maar de berichten komen terug vanwege een fout emailadres.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Webmaster
Aldfaer Forum

Rapport genereren loopt vast 06 dec 2019 21:42 #31343

  • Bert Steen
  • Bert Steen's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 4
  • Ontvangen bedankjes 0
M.b.t. de kwartierlussen - zie bijlage. Heeft helaas geen resultaat opgeleverd. Nog meer opties?
V.w.b. emailadres - vreemd, heb juiste ingevuld, zou moeten kloppen.
Bijlagen:

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Rapport genereren loopt vast 06 dec 2019 22:53 #31347

  • Paul Kallenberg
  • Paul Kallenberg's Profielfoto
  • Offline
  • Aldfaer-team
  • Aldfaer-team
  • Berichten: 770
  • Ontvangen bedankjes 211
Bert,

Het sjabloon Gegevenscontrole toont geen resultaten, zie de foutmelding in je bijlage dat de Doelmap niet gemaakt kan worden. Mogelijk is dat ook de oorzaak van het probleem met ParenteelA4.

Wat staat er bij Extra -> Instellingen -> Rapporten -> Bestanden als Standaardmap voor Rapportuitvoer (eerste witte invulveld)? Is dat wel een bestaande map?

Paul

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Rapport genereren loopt vast 08 dec 2019 16:34 #31399

  • Bert Steen
  • Bert Steen's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 4
  • Ontvangen bedankjes 0
Zie in bijlage printscreen in antwoord op de suggestie van Paul. Hier lijkt geen oorzaak in te vinden te zijn. Is er wellicht iemand die via teamviewer kan assisteren?
Bijlagen:

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Rapport genereren loopt vast 08 dec 2019 17:25 #31400

  • Han Kortekaas
  • Han Kortekaas's Profielfoto
  • Offline
  • Administrateur
  • Administrateur
  • Berichten: 4420
  • Ontvangen bedankjes 1099
Bert,
in de (zeer onduidelijke) plaatjes meen ik te zien dat u bij de eerste vraag Aldfaer gestart heeft op de D:\ schijf terwijl uw laatste beeld de standaard C:\Aldfaer te zien geeft.

Weet u zeker dat de instellingen met de Aldfaer op C:\ correct zijn of dwarrelt daar nog de D:\ instelling doorheen??

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Han

  • Pagina:
  • 1
Tijd voor maken pagina: 0.083 seconden
Gemaakt door Kunena