Huisregels

We waarderen uw vragen en adviezen, u maakt dit Forum namelijk tot wat het is. Maar er zijn wel regels. Net als u willen we een constructieve discussie met inachtneming van gebruikelijke fatsoensregels!
Het forum is bedoeld voor vragen over de werking van het stamboomprogramma Aldfaer en de bijbehorende rapporten. Het is niet bedoeld voor algemene vragen over stamboomonderzoek.

Zoek eerst of uw vraag al eerder gesteld is
Doorloop de rubriek 'veel gestelde vragen' en gebruik de zoekmogelijkheid van het forum. Niemand leest graag berichten van de zoveelste gebruiker met een eerder gemeld probleem.

Geef uw bericht een titel/onderwerp die iets zegt
Een onderwerp als Help!, Jansen, Hulp gevraagd, of iets dergelijks zegt niets over het probleem en zal ook moeilijker terug te vinden zijn.

Maak spaarzaam gebruik van hoofdletters
Gebruik van hoofdletters bij hele woorden komt over als SCHREEUWEN! Onderstreepte of 'vette' tekst is een stuk vriendelijker.

Gun tijd om een antwoord te geven
Houd er rekening mee dat na plaatsing van uw bericht, m.b.t. een specifiek rapport, het even kan duren voor hierop gereageerd wordt.


Vermeld of de aangedragen oplossing geholpen heeft en of het onderwerp afgesloten kan worden
Dat geeft de helpers de eer die ze verdienen en maakt het werk en de tijd die ze er in steken leuk. Maak gebruik van de knop 'Dank je wel'.

Een paar richtlijnen voor de reactiegevers...
probeer uzelf te verplaatsen in de vragensteller
geef antwoord op de vraag en 'pronk niet met uw kennis' door te veel uit te weiden op het onderwerp
ga niet in discussie met andere reactiegevers in hetzelfde draadje (communiceer dan via persoonlijk berichten buiten het forum of open een nieuw onderwerp)

Wat we niet toestaan
Het plaatsen van reclame en het promoten van producten, diensten, bedrijven etc. (spammen) is niet toegestaan. Dat geldt ook voor alles dat door wetgeving is verboden en voor licentie- of copyrightschendingen.
Posten onder verschillende namen met de bedoeling een discussie een bepaalde kant op te sturen is ook niet toegestaan. Gebruikt u een proxy, of wegwerpemailadres, dan kan het zijn dat we aannemen dat u minder goede bedoelingen heeft.

Registratie IP-nummer
Het IP-nummer is het unieke nummer waaraan u door anderen te traceren en te identificeren bent. Dit nummer verschijnt niet bij uw reactie, maar het wordt wel geregistreerd en opgeslagen. 

Controle
De berichten worden door een moderator gecontroleerd. Bij schending van de regels neemt deze op gepaste wijze actie. Bij grove overtredingen of het herhaaldelijk bewust schenden van de huisregels kan dit betekenen dat wij u de toegang tot het Forum onmogelijk maken.


Door registratie verklaart u deze regels te zullen respecteren.

@2023 Aldfaerforum