Aldfaerforum
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij
  • Pagina:
  • 1
  • 2

Onderwerp: update 10 maart 2019

update 10 maart 2019 10 mrt 2019 13:13 #28160

  • Buitendijk
  • Buitendijk's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 11
  • Ontvangen bedankjes 1
Goedendag, ik heb op aanraden van een goede kennis/vriend in 2017 dit programma geïnstalleerd nadat er in 2018 een update was doorgevoerd reageerde het programma even iets anders dan ik normaal zou verwachten, nu ben ik niet een persoon die direct in de pen klim om hier iets van te zeggen en wacht wel totdat er een nieuwe update zou verschijnen om bepaalde zaken weer te veranderen.
Met deze update wil ik wel reageren en wel om het volgende euvel, in het invoerscherm zeg maar het "kladblok" wat je krijgt, als je daar een naam of een plaats of datum invult dan moet je wel even wachten nu tot dat de naam, datum en plaats volledig zijn ingevuld het lijkt wel een soort van "stop motion" filmpje kortom er zit een vertraging is wat je intypt en dat is zeer vervelend aangezien ik je altijd gewend bent dat het er ook gewoon direct staat wat je intypt maar nu dus na deze update lijdt dat dus tot een vertraging.
Hopelijk kunnen de programmeurs hier iets op korte termijn iets aan doen zodat dat vervelende "gedoe" weer opgelost gaat worden.
Moet wel zeggen dat de onderste balken nu ook weer normaal op hun plaats blijven en jawel ook het totaalnummer van een bepaalde familienaam is weer terug zag ik, in het begin wist ik dat niet maar werd er op attent gemaakt ook door het lezen van dit forum waar allerlei problemen werden besproken.
Voor de rest een prima programma ondanks dat ik op een andere computer ook nog een ander genealogieprogramma heb staan wat ik nog maar zelden gebruik maar ik voeg daar wel constant het bestand van Aldfaer mee aan en dan eens kijken hoe het er dan uitziet.
Ik heb voor de goede orde geen overbodige achtergrondprogramma's meedraaien deze zijn al jarenlang uitgeschakeld omdat het absoluut geen enkele zin heeft om deze mee te laten draaien dat kost "energie" zeg maar.
Ik ben benieuwd of meerdere gebruikers dit is opgevallen en verneem gaarne hun reactie hier op dit forum en hopelijk zal dit opgelost gaan worden waarvoor bij voorbaat dank.
Met vriendelijke groet, G.A.H. Buitendijk.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

update 10 maart 2019 10 mrt 2019 13:29 #28161

  • Hans Weggemans
  • Hans Weggemans's Profielfoto
  • Offline
  • W10, FF, Aldfaer 7.1, Webtrees 1.7.13 (website)
  • Berichten: 713
  • Ontvangen bedankjes 158
Ik ken het probleem niet.
Heeft u Aldfaer na installatie opnieuw gestart?

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

update 10 maart 2019 10 mrt 2019 13:51 #28162

  • Meije van Slageren
  • Meije van Slageren's Profielfoto
  • Offline
  • 7.0 + bonus, W10 NL, Edge
  • Berichten: 706
  • Ontvangen bedankjes 183
Buitendijk,
De reactie van Aldfaer op het invoeren van gegevens is afhankelijk van:
1. Het aantal personen in de stamboom.
2. De items waarop gesorteerd is.
Voor test zou je kunnen sorteren alleen maar op internnummer om vast te stellen of dit een verbetering geeft

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meije van Slageren

update 10 maart 2019 10 mrt 2019 13:55 #28164

  • Buitendijk
  • Buitendijk's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 11
  • Ontvangen bedankjes 1
Goedendag, jazeker doe ik standaard na updates van welk programma dan ook, het probleem doet zich voor als men in het invoermenu zeg maar zoals ik het benoem het "kladblok menu" namen, data etc, invult er zit een ernstige vertraging op/in behalve als je een bijvoorbeeld een naam kopieer en deze plakt in het vakje waar deze hoort dan heb je geen vertraging zeg maar.
In het "normale" scherm het hoofdscherm zeg maar dan heb je dat ook wel in iets mindere mate maar toch, contact gaat er dan een blauw rondje draaien wat wil zeggen dat het programma er moeite mee heeft, dus ergens zit er iets niet goed maar de vraag blijft waar?
Het is een vervelend iets aangezien je toch van nature gewend bent om als je iets invult of typt zoals hier op dit forum en dan dat je moet wachten tot alle woorden er staan dat is ergerlijk natuurlijk, maar ja als ik er nu alleen last van hebt dan zal ik toch iets anders moeten uitvogelen waar die vertraging vandaan komt na het installeren van deze update heden ochtend toen ik Aldfaer opstartte, vreemde situatie.
Heeft u er ook last van om even een ander voorbeeldje te geven als u in het "onderhoudsmenu" iets gaat veranderen zoals bijvoorbeeld plaatsnamen, want deze categorie is wel een van de ergste die er een puinhoop van maakt, reageren ho maar en als je eenmaal iets hebt veranderd dan duurt het wel even eer het programma dat heeft verwerkt, met andere items uit het "onderhoud" heb ik daar geen enkele moeite mee die werken vlot en snel als men iets heeft veranderd, zeg maar dat Aldfaer compleet op tilt slaat met die plaatsnamen item, het zou toch niet moeten uitmaken hoeveel plaatsnamen je in je bestand hebt staan?
Ik hoop dat ik een duidelijk uiteenzetting heb gegeven van de problemen die ik al een poosje ondervind maar zoals ik vertelde ik klim niet direct in de pen maar met dit gegeven/probleem wel maar even want dit is ergerlijk.\Als iemand een oplossing weet dan hou ik mij gaarne aanbevolen, het kan natuurlijk zijn dat er iets zit te "wringen" in mijn PC waar ik geen weet van heb een programmaatje wat wellicht vervelend zit te doen, ik heb geen flauw idee.
Dank voor uw antwoord en hoop op meerdere die dit ook ervaren en dat er een oplossing komt maar mocht het toch aan mijn PC liggen dan zal ik dat zeker ook laten weten uiteraard zo kan men elkaar wel helpen natuurlijk.
Met vriendelijke groet.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

update 10 maart 2019 10 mrt 2019 14:03 #28165

  • Buitendijk
  • Buitendijk's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 11
  • Ontvangen bedankjes 1
Geachte, het aantal personen? dan zijn er bijna 166.500 het aantal items? welke bedoelt U?
Dan kan men ook het aantal plaatsnamen wel erbij nemen want dat zijn er ook honderden inmiddels en in de loop der jaren.
Wat bedoelt U met "intern-nummer" ik gebruik geen nummers bij personen die worden automatisch gegenereerd door Aldfaer voor zover ik weet, ook in het andere programma op de tweede PC die niet aanstaat vanwege besparing op energiekosten heb ik ook geen interne nummers bij personen ook deze worden automatisch aangemaakt zeg maar.
Elke suggestie voor dit probleem is welkom, ik doe mijn uiterste best om de PC binnenste te buiten te keren zeg maar om dit euvel uit de wereld te helpen maar ben ik nu de enige die hier last ven hebt? lijkt er wel op en mocht dat zo zijn dan zal ik inderdaad in het hart van de PC moeten gaan kijken maar dat laat ik aan een specialist over die heb ik al gemaild overigens en hopelijk komt hij vandaag nog even buurten zeg maar, maar ondertussen wil ik wel graag weten of er meerdere gebruikers van Aldfaer zij die na de update met dit probleem worstelen.
Met vriendelijke groet.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

update 10 maart 2019 10 mrt 2019 14:08 #28166

  • JayCee
  • JayCee's Profielfoto
  • Offline
  • W7, Firefox , Aldfaer 7.0, Bonus
  • Berichten: 2285
  • Ontvangen bedankjes 558
Vraag verwijderd wegens onnodige vraag mijnentwegen. Het antwoord staat in het onderwerp.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Mvg,
Last Edit: door JayCee.

update 10 maart 2019 10 mrt 2019 14:23 #28167

  • Meije van Slageren
  • Meije van Slageren's Profielfoto
  • Offline
  • 7.0 + bonus, W10 NL, Edge
  • Berichten: 706
  • Ontvangen bedankjes 183
Dag Buitendijk,

Bij het invoegen van een persoon krijg je onderstaand venster.

Hier zie op de onderste regel de items die ik bedoel en daar staat ook het internnummer bij.
De vet gedrukte items in dit voorbeeld daar wordt op geselecteerd 1 2 en drie geeft de volgorde aan.
Als je nu wat invoert zal worden onderzocht of dit voorkomt in de stamboom.
Het intern # is een nummer dat wordt aangemaakt door Aldfaer. De rest van de benamingen spreken voor zich zelf.
Maar inderdaad kunnen geboorte/doop overlijden/begraafplaatsen ook worden opgenomen maar dit altijd te maken met de persoonsnaam. Daarom mijn voorstel om alleen op Intern# te selecteren om vast te stellen of dit een invloed heeft op de snelheid van invoeren.
Bijlagen:

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meije van Slageren

update 10 maart 2019 10 mrt 2019 15:28 #28171

  • Buitendijk
  • Buitendijk's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 11
  • Ontvangen bedankjes 1
Geachte van Slageren, zie het gifje wat ik bedoel, ik kan er meerdere maken als dat gewenst wordt, maar dit laat zien met welk probleem ik na de update van heden ochtend te maken heb.
Zie ook het toegevoegde jpg plaatje van het menu wat ik standaard heb staan.

Bijlagen:

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

update 10 maart 2019 10 mrt 2019 17:00 #28176

  • Meije van Slageren
  • Meije van Slageren's Profielfoto
  • Offline
  • 7.0 + bonus, W10 NL, Edge
  • Berichten: 706
  • Ontvangen bedankjes 183
Buitendijk,
Je hoeft niet meerdere voorbeelden te geven.
Ik zie nu ook dat het bij ook vertragingen geeft bij een bestand van 72.000 en kan geen verdere aanwijzingen geven om dit te verhelpen. Ook het automatisch aanvullen uitzetten helpt niet.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meije van Slageren

update 10 maart 2019 10 mrt 2019 17:17 #28177

  • Buitendijk
  • Buitendijk's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 11
  • Ontvangen bedankjes 1
Foutje had een ander bestand moeten zijn maar pakte dezelfde, houd in dat de ontwikkelaars hiermee aan de slag zullen moeten gaan want ik kan nu wel mijn PC op z'n kop gaan zetten maar het ligt toch duidelijk aan de laatste update van heden ochtend.

Grt.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

update 10 maart 2019 10 mrt 2019 18:48 #28181

  • Buitendijk
  • Buitendijk's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 11
  • Ontvangen bedankjes 1
Even een algemeen antwoord bedoeld/bestemd voor de ontwikkelaars.programmeurs, ik heb op mijn andere computer Aldfaer geïnstalleerd dus de laatste versie van heden ochtend 7.1 en heb daar een klein bestand overgenomen wat ik heb aangemaakt dat zijn ± 300 personen.
Wat blijkt! hier geen enkele hapering zoals is te zien op het gif beeldje, maar zodra je dus meerdere personen gaat toevoegen zoals ik dus het afgelopen half uur heb gedaan van 300 naar meer dan 100.000 personen (niet handmatig ingevoerd overigens laat dat duidelijk zijn)maar met deze aantallen begint de "pret" zal ik maar zeggen, jawel haperen en het programma moet steeds meer en meer gaan "nadenken" te zien aan het ronddraaiende cirkeltje zoals dus te zien is in het Gif filmpje hierboven, hetzelfde euvel dus.
Conclusie is dan wel zodra je als gebruiker meer dan, laten we zeggen 50.000 personen en oplopend heb staan in je bestand dan gaat het programma "moeilijk" doen en zeker bij mij nu met meer dan 166.500 personen, het is echt een regelrechte frustratie aan het worden.
Ik mag ervan uitgaan dat de heren/dames ontwikkelaars/programmeurs hier aan deze bevindingen iets zullen hebben en ook een oplossing zullen vinden hiertegen, zou geweldig zijn.
Mijn goede kennis annex vriend heeft hetzelfde probleem meldde hij een kwartiertje geleden na het opstarten van Aldfaer en ook de update(s) heeft geïnstalleerd etc. ook hij heeft meer dan 150.000 personen in zijn bestand staan.
Ik verneem wederom gaarne van de dames/heren techneuten hoe nu verder, bij voorbaat dank bij deze.
Met vriendelijke groet.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

update 10 maart 2019 10 mrt 2019 22:49 #28184

  • Anne van der Ploeg
  • Anne van der Ploeg's Profielfoto
  • Offline
  • Aldfaer-team
  • Aldfaer-team
  • Berichten: 36
  • Ontvangen bedankjes 39
G.A.H. Buitendijk,

Bedankt voor het melden van dit probleem. We hebben het uitgezocht en de oorzaak van deze vertraging gevonden. In de eerstvolgende nieuwe versie van Aldfaer zult u hier geen last meer van hebben. We kunnen nu nog niet aangeven wanneer die nieuwe versie verschijnt.

Met vriendelijke groet,
Anne van der Ploeg
Aldfaer-team
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Henk Penders, Buitendijk, K Koster

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

  • Pagina:
  • 1
  • 2
Tijd voor maken pagina: 0.132 seconden
Gemaakt door Kunena