×
Nieuws (12 nov 2022)

Smart Matching

1 account, meedere gebruikers

  • Heemkundevereniging Geleen
  • Auteur
  • Offline
Lees meer
16 jan 2023 17:06 #46696 door Heemkundevereniging Geleen
1 account, meedere gebruikers werd gestart door Heemkundevereniging Geleen
We zijn een heemkundevereniging. Door o.a.thuiswerken komt het voor dat er vrijwilligers op hetzelfde moment gegevens aan het invoeren zijn.

We willen graag met meerdere vrijwilligers op 1 account samenwerken. Zijn er onder de gebruikers van Aldfaer die hiervoor een tip hebben om dit mogelijk te maken?

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
17 jan 2023 10:36 - 17 jan 2023 10:36 #46701 door JayCee
Beantwoord door JayCee in topic 1 account, meedere gebruikers
Met meerdere gebruikers samenwerken aan een bestand in Aldfaer vereist goede afspraken onderling en kan niet simultaan. M.a.w. het databestand beheren op één pc bv. deze van de vereniging.

Daarnaast installeerd elke vrijwilliger Aldfaer op zijn pc waarop ieder zijn eigen deelbestand heeft en daar mutaties in aanbrengt Later kunnen alle deelbestanden worden samengevoegd.
Van elk bestand een gedcom genereren via de functie Menu Bestand ->Gedcom Export en vervolgens een Menu Bestand ->Gedcom import op de centrale pc.

Maar, als in de aparte bestanden dezelfde personen voorkomen, er bij het samenvoegen dubbele personen zullen ontstaan die alleen met de hand opgeschoond kunnen worden. Lees hier hoe het kan.
Laatst bewerkt 17 jan 2023 10:36 door JayCee.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Gemaakt door Kunena