Foutmelding, geen rapporten

Meer
21 apr 2020 17:41 #34721 door Freek
Foutmelding, geen rapporten werd gestart door Freek
Goedemiddag allen,

Ook ik krijg, wanneer ik bijvoorbeeld een kwartierstaat wil genereren, de foutmelding:

"Er is een fout opgetreden
Vereist versienummer van Aldfaer niet gevonden in het bibliotheekbestand Basis.
Controleer de locatie en het versienummer van het ingelezen bibliotheekbestand.
Versienummer Basis:
Locatie Basis: niet gevonden! "


De suggesties die ik op dit forum kon vinden, heb ik geprobeerd, maar vergeefs. Ook heb ik diverse oudere versies van Aldfaer geïnstalleerd om te zien of het dan zou werken. De foutmelding blijft telkens terugkomen.

Mijn vraag is tweeledig:
a) weet iemand wat ik nog zou kunnen proberen?
b) zijn er meer mensen die dit probleem niet opgelost krijgen? Dan kunnen we wellicht kijken of we iets gemeen hebben, zoals een bepaalde versie van Windows (ik gebruik 10 Pro, version 1909).

Alvast bedankt voor de suggesties.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
21 apr 2020 20:05 #34722 door JayCee
Beantwoord door JayCee in topic Foutmelding, geen rapporten
De vraag is,wat is er gebeurt of gedaan voorafgaand aan de foutmelding?
Controleer in de instellingen of het pad voor bestanden en rapporten overeenstemmen met deze van de locatie ervan.
De versie van Windows 10 heeft hiermee niets te maken.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
21 apr 2020 23:03 #34728 door Freek
Beantwoord door Freek in topic Foutmelding, geen rapporten
Dank voor het antwoord.

De paden heb ik telkens nagelopen. De paden en bestandsextensies kloppen. Daarom vind ik het zo vreemd dat het probleem zich blijft voordoen.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
21 apr 2020 23:57 #34729 door JayCee
Beantwoord door JayCee in topic Foutmelding, geen rapporten
Mijn eerste vraag heeft u niet beantwoord.
Ik vermoed dat de installatie niet correct is uitgevoerd. Kunt u een knipsel maken van de inhoud van C:\Aldfaer\Aldfaer-sjablonen?

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
22 apr 2020 09:39 #34732 door Freek
Beantwoord door Freek in topic Foutmelding, geen rapporten

JayCee schreef : Mijn eerste vraag heeft u niet beantwoord.
Ik vermoed dat de installatie niet correct is uitgevoerd. Kunt u een knipsel maken van de inhoud van C:\Aldfaer\Aldfaer-sjablonen?


De installatie heb ik zojuist opnieuw uitgevoerd, waarbij ik ook de achtergebleven bestandsmappen heb verwijderd.

Hier treft u een screenschot van de map c:\Aldfaer\Aldfaer-sjablonen:

Bijlagen:

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
22 apr 2020 10:28 #34733 door JayCee
Beantwoord door JayCee in topic Foutmelding, geen rapporten
Dat lijkt in orde. U heeft zonodig de instellingen voor rapporten en bestanden ook gecontroleerd. Maar krijgt u dan nog dezelfde foutmelding?

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
22 apr 2020 10:47 #34734 door Freek
Beantwoord door Freek in topic Foutmelding, geen rapporten
Ja, helaas wel. Daarom is mij ook een raadsel wat er aan de hand is. De paden bij de instellingen naar deze bestanden kloppen...

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
22 apr 2020 11:35 #34735 door Han Kortekaas
Beantwoord door Han Kortekaas in topic Foutmelding, geen rapporten
Probeer eens de twee *.ini bestandjes in C:\Aldfaer te hernoemen en dan Aldfaer te starten. Bestandjes worden automatisch weer aangemaakt. Wellicht wel weer even de Instellingen nalopen.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
22 apr 2020 11:35 #34736 door Meije van Slageren
Beantwoord door Meije van Slageren in topic Foutmelding, geen rapporten
Kijk eens of in de map Lib Aldfaer het bestand basis.asjl wel aanwezig is.

Hieronder de standaard invulling van deze map
Bijlagen:

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
22 apr 2020 11:46 #34737 door Freek
Beantwoord door Freek in topic Foutmelding, geen rapporten

Han Kortekaas schreef : Probeer eens de twee *.ini bestandjes in C:\Aldfaer te hernoemen en dan Aldfaer te starten. Bestandjes worden automatisch weer aangemaakt. Wellicht wel weer even de Instellingen nalopen.


Dank! Helaas blijft het probleem bestaan...

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
22 apr 2020 11:47 #34738 door Freek
Beantwoord door Freek in topic Foutmelding, geen rapporten

Meije van Slageren schreef : Kijk eens of in de map Lib Aldfaer het bestand basis.asjl wel aanwezig is.


Dank. Dit bestand is aanwezig; de bestanden zijn zoals in uw screenshot.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
22 apr 2020 13:53 #34739 door JayCee
Beantwoord door JayCee in topic Foutmelding, geen rapporten
Freek,
Als u dit wenst kan een hulp via Teamviewer geboden worden. Wat is Teamviewer? .
Zo ja, klik in de linker kolom op knop 'meer' voor mijn e-mailadres en stuur mij een bericht om af te spreken.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Gemaakt door Kunena